Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2008 14:37 - Министерство на Вонящите Работи и други вонящи истории
Автор: lililota Категория: Политика   
Прочетен: 2899 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2008 12:17


Министерство на вътрешните пакости – така е наричал дядо ми едно време МВР. На мен обаче ми се вижда прекалено меко. И когато вчера чух новината за ареста на поредната дребна риба (Иван Иванов - Рилски), просто ми се доплака. Чии очи се опитвате да замажете, г-н Петков и г-н Петров? Историята покрай Куйович се развоня толкова яко, че докато не потънете в лайната, където ви е мястото, няма да спре да мирише.

Мислите, че хората не видяха какво направихте с Тодор Димов? Как го заплашвахте да се откаже от показанията си и как, когато го направи, тихомълком го възстановихте на работа. Комунизмът си бил отишъл? Мамичко мила!

Ами президентът и изцепката му за антибългарската кампания? Ами толкова важният казус за има ли умряла лисица, няма ли? 
И ще викат хора от Австрия да им оправят имиджа. Всеки що годе интелигентен българин може да ви измъкне от подобна смешна ситуация за без пари. Обаче не, вие сте свикнали да се обграждате с посредствен антураж, за да не личи колко сте посредствени самите вие. И сте готови и 5 милиона да платите, само да ви спести някой тази горчива истина. Само че от нашите пари – но българските данъкоплатци.

Ами Кабил и неговите притеснения? Закъхарил се и той за парите на данъкоплатците. Смешник. В нормална държава би си излязъл от министерството през задния вход, за да не го разкъсат журналистите на предния. Но тук сме България и журналистите се примиряват да повтарят казаните от „височайши мъже височайши глупости”.  
И колегата му Чакъров в другото министерство. И той така се е закахърил за Рила, та скоро ще си имаме поредния безумен лифт и поредната сбирщина хотели без канализация. И те финансирани по САПАРД. Обаче не, защото парите по САПАРД свършиха. Спряха ги, г-н Галов и компания. Не се съмняваме, че сте достатъчно безскрупулни, за да намерите други „източници на финансиране” – парите за пенсии, за социални помощи, за образование за какво са им на онези нещастни отрепки от народа? Те плащат, а харчим ние. Щото сме „тарикати”. И защото ни пазят онези тарикати, от Министерството на вонящите работи. Те добре са си научили урока за 45 години – за народа само бой, ебане, естрадни шлагери и нелегално внесена сръбска музика. А сега сръбската музика дори я внасяме легално. И наша си имаме. Обаче силиконът на девойките и той пари струва. Нали и него трябва да платим. Откъде? Пак от парите на данъкоплатеца. И за операцията на Азис също. Ама съгласен ли е данъкоплатецът – на кого му пука. Ние харесваме чалга – значи и той трябва. Ние харесваме руси кукли с големи цици – и той така. Щото ние сме умните. Можещите и знаещите. А другите да плащат и да си траят. А пък и да лаят – той керванът си върви. Охранява го Министерството на Вонящите работи.



Тагове:   министерство,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - dahakoplatec
26.03.2008 12:50
браво,добре казано
цитирай
2. анонимен - ...
26.03.2008 12:57
Данъкоплатецът също харесва чалга. А данъкоплатецът е също така избирател. Това е проблема - хората, които наистина искаме да живеем в държава по западноевропейски образец, сме малцинство. Другите искат да бъдат тарикати.
цитирай
3. lililota - ...
26.03.2008 13:57
Донякъде съм съгласна, че избирателят се възхищава на тарикатите и иска да е на тяхно място. Обаче 60% от българите вече се умориха от тази лудница и спряха да гласуват. Затова не мисля, че сме толкова малко хората, които искаме да живеем не в държава по западноевропейски образец, ние просто искаме да живеем в държава с действащи закони, в която като някой не си върши работата или краде - бива уволнен и влиза в затвора.
цитирай
4. monnio - *
28.03.2008 18:49
Държави от западен тип се правят трудно. Първо трябва да имаш капитализъм, после синдикатите да го направят в по-човешки вид, образувалото се гражданско общество да бди над малко по малко набавените в процеса права и ето ти относително нормално общество. Тук гадовете си направиха и зелени партии, съвсем да няма за кого да гласуваш.
цитирай
5. lililota - Прав си, Моньо.
31.03.2008 10:27
Трудно е. Какво да правим тогава, като е трудно? Да скръстим ръце и да се вайкаме? Щом турците не спират да се борят за демокрацията си - макар че на тях им е още по-трудно и лежат по затворите за съвсем дребни неща (доскоро само за носене на кюрдския знак), защо да не вземем пример от тях? А гърците нямаха ли военна диктатура?
И като каза зелени партии, защо не хвърлиш един поглед на ето това:
http://www.bulgariangreens.org/
Поздрави и хубава седмица
цитирай
6. monnio - О да, права си Лили.
31.03.2008 17:33
Само че не стоя на колене за де ме резне сабята. Въпреки това революции няма да правя, предпочитам да говоря. Така и правя.

Тези младежи съм ги виждал по протестите, още на онези на които полицията бе повече от нас. Каква е гаранцията, че зад тях не стои някой като Каракачанов и неговата зелена партия?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lililota
Категория: Политика
Прочетен: 483857
Постинги: 135
Коментари: 248
Гласове: 440
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930