Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 18:22 - ГЕРМАНИЯ И ФЕАНЗИЯ ПОВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЛЕДВАТ АМЕРИКАНСКАТА АНТИ-РУСКА ИСТЕРИЯ ЛИ ?
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1053 Коментари: 0 Гласове:
1



Германия и Франция повече не могат да следват американската анти-руска истерия ли? След двудневна визита в Казахстан, президента на Франция – Франсоа Оланд изненадващо кацна в Москва преди завръщането си в Париж, което е било съгласувано с германския канцлер Ангела Меркел image Путин и Оланд разговаряха два часа на летище край Москва, настояват за незабавно спиране на огъня в Украйна. Очевидно е, че след държави като Германия, която се обяви против нови икономически санкции срещу Русия и прекратяване на опитите за сблъсък между Европа и Русия, сега и Франция започва да излиза от Вашингтонската анти-руска истерия.

 

„Смятам, че трябва да избягваме появата на други стени, които да ни разделят. В един момент трябва да можем да преодолеем препятствията и да намерим решения“, каза Оланд, който пристигна в руската столица след двудневно посещение в Казахстан.

Оланд отбеляза също, че срещата с Путин, на която присъстваха също руският външен министър Сергей Лавров и дипломатическият съветник на френския президент Жак Одибер, ще е продължение на разговорите между двамата лидери от срещата на Г-20 в австралийския град Бризбейн, пише „FBR.bg“.

Руският президент Владимир Путин от своя страна благодари на френския си колега Франсоа Оланд за посещението в Москва.

„Вие предложихте срещата в Нормандия за решаването на важни проблеми. Тези проблемите са сложни, но дискусията, която водим, дава положителен резултат и съм убеден, че днешната ви кратка работна визита ще бъде полезна за решаване на много въпроси“, каза Путин в началото на срещата с Оланд.

„Благодаря ви, че на път към дома намерихте време да спрете в Москва и да поговорим за проблемите, които трябва да решаваме. Много се радвам да ви видя и ви приветствам“, каза руският президент. Оланд, на свой ред, също благодари на Путин за отделеното време. „Трябва да използваме възможностите, които ни се предоставят. Има периоди, когато трябва да се използва всеки удобен случай и ние стигнахме до този етап“, заяви той.

Според източник от френското президентство, цитиран от АФП, Оланд се обадил на германския канцлер Ангела Меркел, за да я уведоми за непредвидената си спирка в Москва.

След срещата

След двучасовата си среща с френския президент Франсоа Оланд на летище Внуково-2 край Москва руският президент Владимир Путин съобщи, цитиран от ТАСС, че Русия и Франция настояват за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна и за прекратяване на кръвопролитието.

Положението в Украйна сега е трагично: ние виждаме, че продължават да загиват хора, но силно се надявам, че в най-близко време ще бъде прието окончателно решение, свързано с прекратяването на огъня, а също и мерки по размяната на пленници, каза Путин, цитиран от Интерфакс.

„Надявам се, че ще се направят допълнителни стъпки по отношение на обмена на пленници“, подчерта руският лидер.

Путин отбеляза, че не всички договорености, записани в Минските споразумения, се изпълняват, като нарушения има и от двете страни, без да уточнява кой и как ги нарушава. Той обаче изрази оптимизъм, че ситуацията в момента позволява да храним надежди за нещо по-добро.

Руският президент призова правителството в Киев да снеме „елементите на блокада на Донецк и Луганск“. Следва да бъде възстановен стопанският живот в региона и да няма никаква блокада около него, иначе е трудно да си представим възстановяването на териториалната цялост на Украйна, която Русия подкрепя, каза руският държавен глава.

Путин заяви, че позицията му за незабавното прекратяване на кръвопролитията се доближава до тази на френския президент. „Франция и Русия искат незабавно прекратяване на кръвопролитията“, каза руският президент пред журналистите.

Като каза, че е доволен от днешните преговори с френския си колега, Путин съобщи пред журналисти, че освен проблемите на Украйна, двамата са обсъждали „двустранните отношения, проблеми на уреждането на кризата в Сирия, процесът около преговорите за иранската ядрена програма.“ Беседата им е била „много конструктивна и съдържателна“, отбеляза ТАСС.

Путин не е повдигнал пред Оланд темата за доставката на двата бойни хеликоптероносача „Мистрал“, поръчани от Русия във Франция.

image

Руският държавен глава каза пред журналистите, че ще се отнесе „с разбиране“  към изпълняването на френските задължения.

„Ние вярваме, че договорът ще бъде изпълнен“, подчерта Путин, като добави, че в противен случай се надява Франция да върне получените пари.

Той заяви, че „има договор, това е юридически документ“. 

„Ако Франция не изпълни договора си, разбира се, че няма да имаме особени претенции, но се надяваме, че ще ни върнат парите“, подчерта Путин.

„Ние с разбиране се отнасяме, и с разбиране ще се отнесем към всяко едно развитие на ситуацията“, подчерта той.

Сподели »



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10314674
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1991
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031