Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2011 17:45 - Ромски проблем? Не, организирана престъпност
Автор: lililota Категория: Политика   
Прочетен: 2601 Коментари: 4 Гласове:
1




Национализмът не е гражданска позиция

 

На 25.09.2011 пред метростанция “Сердика” групичка от стотина млади момчета с български флагове викаха “Долу ДПС”.
Тяхната позиция всъщност дори е сравнително зряла. Те не викаха “Мръсни турци” или “Циганите на сапун”. ДПС наистина и отдавна е проблем за българското общество с липса на всякаква демократичност и прозрачност при вземането на решения. Хубавото е, че от година и самите турци започнаха активно да предприемат политически действия против ДПС.
Има нещо по-важно обаче. В общественото съзнание: и на българи, и на турци, ДПС все още е дотолкова свързано с турците, че лозунгът “Долу ДПС” силно наплашва турското население и то автоматично се солидаризира около “своята” си партия. Т.е. ефектът от скандирането е точно противоположният на неговия смисъл: вместо да отидат надолу, процентите за ДПС ще скочат. И проблемът ще стане още по-голям.
Максимата на Макиавели “Разделяй и владей” е приложена брилянтно при създаването на ДПС и “Атака”. Те са като везните на един кантар – поддържат се една друга. Ако някоя от двете или и двете заедно олекнат, на кантара се хвърля следващата етническа бомба. Двете везни натежават и общественото внимание е отклонено от най-главното.
А най-главното в България десетилетия наред е срасването на държава и организирана престъпност. А тази организирана престъпност няма етнос. Има разбира се кланове, ръководени от цигани и групировки, ръководени от българи. Но те работят в перфектна симбиоза. Добре е обаче обикновените българи да мразят обикновените роми/турци. Защото така енергията им се канализира в посока, встрани от проблема с организирана престъпност и корупцията. А този проблем е етнически дотолкова, доколкото при един етнос става дума за необразовани и много бедни хора. Които най-лесно и евтино продават гласа си например.
Наскоро България срещна яростна съпротива за приемането си в Шенген от Холандия – една от държавите основателки на ЕС и от Финландия – една от най-малко корумпираните европейски държави. Този шамар беше звучен, защото стана ясно, че двегодишните усилия на сегашното правителство не са достатъчни, за да се пребори България с корупцията. Две години са половин мандат. Ако правителството наистина имаше политическата воля за борба с корупцията, досега все нещо сериозно следваше да е постигнало.
Вместо това виждаме как управляващата партия подкрепя статуквото във Варна. Морската ни столица е най-показателния пример, защото там от години властва една мощна икономическа групировка, с която дори министърът на МРРБ не може да излезе наглава и тя да бъде принудена да спазва закона. В една фукционираща държава това би било довело до министерски оставки. В България води до номинация за президенстки пост.
Но да се върнем на Катуница. В различни интернет форуми се среща мнението, че момчетата, подпалили имотите на Цар Киро в Катуница изразяват гражданската позиция на цялото българско общество.
Тежко обаче на общество, което смята, че изразители на неговата гражданска позиция са млади момчета без достатъчно житейски опит, който да им помогне да осъзнаят, че проблемът в България не са циганите, турците и дори не ДПС (само), а подкрепяната от управляващите организирана престъпност - била тя циганска или българска. С лозунги “Циганите на сапун” никой проблем няма да бъде решен.

Разбира се, правото на хората в Катуница да искат защита е повече от основателно.

Ред на властта е да покаже кое й е по-важно: справедливостта или евтино продаваните ромски гласове.



Гласувай:
1



1. aidriell - Национализмът е добра позиция и ...
28.09.2011 19:12
Национализмът е добра позиция и води до благодентвие но единственно и само когато е приложен дългосрочно с години и следван стриктно и последователно както в държави като дубай в който местните емирати са само и единственно местно родени мъже и жени с майки и бащи емирати За да получи гражданство чужденец той трябва да е единственно жена оженена за местен арабин
За мъже чужденци правилото не важи .Съответно единственно и само местните ползуват привилегиите и парите на държавата авсички останали са силно дискриминирани като всичко е ргламентирано в целенасоченаизгладена държавна политика нещо което в българия е неприложимо
цитирай
2. aidriell - nacionalizym w bylgariq= никакво решение
28.09.2011 19:14
Какво са виновни циганите ,турците ,арменците и тн етноси .
Защо когато убиха и смазаха един град с хора и деца за 30 години не излезнахте да протестирате Няма и месец откакто пиян олигофрен смаза 6 деца на тротоара -Къде Спахте ?
Когато тъпа и некадърна българка Калина Илиева крадеше и раздаваше фондове и европроекти -Къде спахте ?
-Когато тройната коалиция източи в проекти българия подмолно и станишев раздаде земеделие води и проекти на доган в лилиари евра -Къде спахте ?
-Циганите търците и всичко друго са ви последният най маловажен проблем нищожен в сравнение с лайната в който плува всичко около вас
Вие сте удавници който плуват в лайна но си мислят че като се качат на давещият се циганин пред тях ще се спасят .Събудете се .Протестите са толкова прозрачно дирижирани ивлючват най първосигналните обитатели на тази държава с една цел Да свалят правителството или да манипулират изборният вот в дадена посока .Имайте предвид че ако герб падне пада първото правителство от 30 години което имаше куража поне да отвори стоитци проблеми с престъпност контрабанди и източвания +това че докара заради стабилната фискална политика милиарди евро инвестиции което ясно се вижда в големите градове .Разбирам това ако има някаква алтернатива но да ми предлагате алтернативата на Доган Санишев и прогнилият нужник от село Сирищник Първанов- гоце с Сидеров като някаква алтернатива????
аз ще ви кажа точно какво точно предлагате .Вашите протести макар и дирижирани могат да излезнат толкова бързо извън контрол че косово да ви се види детска игра .Имаше една държава наречена сърбия преди време така почват всички приказки Държава доста с по сериозна територия от нашата и абсолютно идентичният етнически състав Повечето мнозинството бяха сърби и втората група мюсюлманите и тн етноси Имате ли си най малката идея вие нещастни глупаци в момета Велика Сърбия на колко парчета и държави е разпокъсана заради етнически конфликт който се разрастна
цитирай
3. aidriell - никакво решение-част 2
28.09.2011 19:17
Имате ли си идея за стотици хилядите избити сръбски деца жени и семейства както и жертвите от мюсюлманкият етнос Имате ли идея че в момента в 6 те държави останали от сърбия все още ежедневно патрулира КФОР и конфликта без тях ще е вечен Имате ли идея само за щетите в икономически аспект мизерията и нищетата която донесоха няколко тъпи малоумни и недалновидни глупака който започнаха всичко по подобие на конфликта в Катуница
-Не нямате .
Само за ден протести в България икономиката ни агрегирано губи над 2 милиарда лева чист приход което е спирачка за растежа
Сигурно сте безработни Сигурно имате проблем с топлофикация и колата и кредита и живота ако щете но нима ще решите проблема с създаването на анархия ??
Искате ли децата ви да растат в държавата българистан разцепена на Цигания Търкменистания и Софийска българия и трите граници да се партулират от КФОР А това ли искате точно ?
Знаете ли колко бързо един малоумен бил там циганин или какъвто и да е може да направи такава поразия че да не могат да легнат дори да спят спокойно хората децата им и всички Замисляли ли сте се за хората българите стотици хиляди жени и деца живеещи в смесените райони те как ще стават и ходят на работа сутрин и оставят децата си когата навсякъде около тях ще са цигани и търци ?
Спрете простотиите си навреме и си вижте проблемите ясно те не са цигани търци а
винаги винаги още от падането на прехода у нас Проблемът се нарича комунизъм В бъгария комунизмът не си е отишъл 30 години след привидното му падане
-22% ДДС -защо не протестирате него след като ви краде чисто 22% чист доход
-Пенсионни фондове и то задължителни_защо не ги протестирате тях Задължително ви крадат по 100 лева месечно (създаде ги идиота румен овчаров с цел източване и продължаване законно крадене на пари от БКП въпреки прехода )Тука ли сте с мен още
-Здравните ви осигуровки задължителни искате или не защо не ги протестирате ?
-детските надбавки ?
-Пенсиите на бабите ви и дядовците ви
Скъпият акциз който ви бърка в колата с 3 левабензин ? къде спахте когато станишев натъкми лукоил за единствен достачик на горива ?
Повръща ми се когато гледам първосигнална простотия .
седнете ги на гъза иси включете мозъците моля ви .
Ще видите вашият протест какво точно е и кой го ползува най добре .
А исканията които сте написали това е за клозета хартия писана от БКП
Хората нямат подобни искания
Хората се нуждаят от спокойствие за себе си и децата и стабилна работа а вие рушите това с 2 милиарда загуби на ден без да броя съсипването на инфраструктура която кой ще възстановява наново ?- Фирмите близки до БКП и нужника Първанов най вече
Хората искат спокойствие а бизнеса иска работници които да работят
Ако мислите друго да правите седнете и вижте накъде водите страната си и децата си дно видите но може и да се ужасите .Внимавайте какво си пожелавате за да не вкарате в кошмар всички около вас
цитирай
4. aidriell - коментарите ми не са насочени персонално към теб
28.09.2011 19:19
And Sorry for the bad language but that's how it is the situation right now
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lililota
Категория: Политика
Прочетен: 473153
Постинги: 134
Коментари: 248
Гласове: 440
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031